6 efecte terapeutice ale lumânărilor parfumate
5 martie 2021
De ce să cumperi lumânări parfumate din ceară de soia
19 aprilie 2021

Odorizantul de cameră cu bețe: un truc simplu pentru o atmosferă de vis

Un miros plăcut în casă este esențial pentru a te simți bine. Odorizantul de cameră cu bețe este o soluție practică și modernă care te ajută să îți transformi locuința într-un paradis olfactiv. Secretul este să cunoști câteva trucuri legate de locul în care este indicat să îl așezi, dar și de aromele potrivite în funcție de tipul încăperii.

Descoperă în continuare care sunt principalele avantaje pe care le oferă un odorizant de cameră cu bețe, dar și câteva trucuri care vor optimiza efectele benefice ale acestuia.

Beneficiile unui odorizant de cameră cu bețe

Odorizantul de cameră lichid îți parfumează casa și contribuie semnificativ la stabilirea unei atmosfere plăcute, relaxante și primitoare. Este demonstrat faptul că aromele preferate reușesc să ne schimbe instant starea de spirit, să ne motiveze, să elimine stresul și să ne energizeze. Spre exemplu, aromele de vanilie și iasomie ne limpezesc mintea de grijile acumulate peste zi și ne îmbunătățesc somnul. În timp ce aromele mentolate ne stârnesc simțurile și ne încarcă cu energie, având efect chiar și asupra migrenelor.

Un odorizant de cameră cu bețe nu trebuie supravegheat la fel ca o lumânare aprinsă și acționează în continuu timp de câteva luni, astfel că nu stai cu grija lui. Mai mult de atât, este independent de sursele de energie electrică.

Pe lângă aceste beneficii practice, acest tip de odorizant are și un rol estetic în amenajarea unei încăperi. Se integrează ușor în decor, aduce un plus de eleganță și învăluie spațiul într-o atmosferă caldă.

Odorizant de cameră cu bețe – știai aceste trucuri de utilizare?

Nu este chiar atât de simplu pe cât pare să găsești odorizantul de cameră perfect. Pentru a te bucura la maximum de beneficiile pe care le oferă, trebuie să acorzi atenție unor detalii. Spre exemplu, aromele intense nu sunt potrivite pentru încăperile mici, cu atât mai puțin dacă este vorba despre un dormitor. Mirosul poate deveni deranjant în acest caz și poate afecta atmosfera relaxantă care ar trebui să domine în această încăpere. În cazul în care îți dorești o mireasmă mai subtilă, este suficient să folosești mai puține bețișoare.

Ia în calcul că recipientele mai mari, cu bețe mai lungi, sunt mai potrivite pentru camerele mari. Dar în același timp ține cont de faptul că aroma va fi mai intensă acolo unde este așezat odorizantul, iar în restul încăperii s-ar putea să nu se mai simtă deloc. O soluție eficientă în acest caz este să aranjezi strategic câteva sticle mai mici în cameră.

Locul în care așezi odorizantul lichid este la fel de important precum aroma. Holul de la intrarea în casă este cel mai indicat fiindcă reprezintă primul contact cu locuința. Atât membrii casei, cât și invitații vor fi învăluiți de la primii pași de arome de vis. Evită să pui recipientul în apropierea aparatului de aer condiționat ori lângă o fereastră deoarece aroma se va evapora repede și nu te vei putea bucura în totalitate de farmecul acesteia.

Pentru ca parfumul să fie degajat uniform, întoarce bețele odată la câteva zile, ne spun specialiștii de la theglow.ro. Astfel bețele nu vor absorbi prea mult ulei la unul dintre capete. Totodată, dacă se adună praf pe bețe, evaporarea uleiului va fi îngreunată.

Dacă îți este greu să alegi un odorizant pentru cameră, gândește-te că aroma acestuia trebuie să te reprezinte și să îți ofere sentimentul plăcut care să te facă să spui „home, sweet home”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *