Odorizantul de cameră cu bețe: un truc simplu pentru o atmosferă de vis
29 martie 2021
4 arome de lumânări parfumate potrivite pentru dormitor
28 aprilie 2021

De ce să cumperi lumânări parfumate din ceară de soia

 

Pe lângă rolul decorativ, lumânările parfumate au și beneficiul că reușesc să îți îmbunătățească starea de spirit, fiind elemente de bază în aromaterapie. Le găsești în comerț în diferite dimensiuni, arome și nuanțe, însă te-ai gândit până acum la compoziția lor și la cum îți afectează sănătatea?

De ce ar trebui să cumperi lumânări parfumate din ceară de soia în detrimentul celor din parafină cu arome sintetice, află în continuare.

Lumânările parfumate din ceară de soia…

  • nu sunt toxice.

Lumânările parfumate pe bază de parafină emit prin ardere substanţe toxice precum benzen şi toluen, ambele fiind cunoscute ca agenți cancerigeni. O alegere mai sănătoasă pentru tine și cei dragi sunt lumânările din ceară de soia 100 % naturală.

  • au un timp de ardere mai lung.

Alt beneficiu pe care îl oferă lumânările din ceară de soia este timpul de ardere mai lung, de aproape 30 de ore. Acest fapt se datorează procesului de topire care este mai lent decât în cazul produselor din parafină, ce se topesc mai repede cu aproape 50%.

  • oferă o aromă mai intensă.

Parfumul lumânărilor pe bază de soia se simte și atunci când sunt stinse, însă intensitatea crește la aprindere. Astfel toată încăperea este învăluită în mireasma preferată.

Fiecare produs are beneficii diferite, în funcție de uleiurile esențiale folosite. Spre exemplu, cele de grapefruit, mentă și portocale au efect energizant, în timp ce lavanda și vanilia relaxează și limpezesc mintea de griji. Descoperă mai multe lumânări parfumate pe theglow.ro și alege produsul care se pliază cel mai bine pe stilul tău de viață.

  • produc mai puțină funingine.

În timpul arderii, o lumânare parfumată din ceară de soia produce cu 90% mai puțină funingine ca o lumânare cu parafină. Astfel că riscul de a păta pereții, mobilierul, perdelele și alte țesături este mult mai mic.

  • provin dintr-o sursă vegetală.

Ceara de soia este o sursă sustenabilă, regenerabilă, astfel că exploatarea culturilor nu afectează eco-sistemul, spre deosebire de parafină, care este produsă din petrol.

 

Deși lumânările parfumate din ceară de soia sunt mai greu de găsit în comerț și mai scumpe, odată ce le vei folosi în locuința ta și te vei bucura de beneficiile lor, nu te vei mai putea despărți de ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *