Cum ard corect o lumanare
21 noiembrie 2020
Odorizantul de cameră cu bețe: un truc simplu pentru o atmosferă de vis
29 martie 2021

6 efecte terapeutice ale lumânărilor parfumate

Lumânările parfumate sunt asociate cu momentele de relaxare, romantice, deosebite fiindcă ajută la crearea unei atmosfere magice. Aromele lor au o influență puternică asupra stării de spirit. Este suficient să aprinzi fitilul, să savurezi mireasma, apoi să te lași învăluit de noua senzație.

 

Descoperă în continuare cateva dintre efectele terapeutice ale lumânărilor parfumate .

  1. Lumânările parfumate înlătură stresul

Viața cotidiană este presărată cu multe provocări, temeri și probleme care duc la stres, anxietate, oboseală cronică și depresie. Este cunoscut faptul că stresul în exces poate duce la apariția mai multor probleme de sănătate, cum ar fi scăderea sistemului imunitar și bolile de inimă.

Alege o soluție simplă de relaxare după o zi haotică – aprinde o lumânare parfumată și delectează-te cu aroma ei. Te va cuprinde treptat o senzație de liniște și pace interioară. Problemele nu vor mai avea aceeași greutate și chiar vei reuși să te concentrezi mai bine pentru a găsi o cale de rezolvare.

  1. Lumânările parfumate te ajută să dormi mai bine

Dacă adormi greu seara, închide televizorul, calculatorul și telefonul și aprinde o lumânare parfumată. Pune-ți ordine în gânduri, amintește-ți momentele frumoase de peste zi și alungă stresul. O poți aprinde în timp ce faci baie ori când te duci în dormitor.

Alege cu atenție lumânările parfumate fiindcă unele miresme mai puternice au efect energizant. Mizează pe o lumânare parfumată cu miros de iasomie, de vanilie sau de lavandă pentru a-ți relaxa corpul și mintea.

  1. Lumânările parfumate te alină în momentele grele

Indiferent că ai suferit o decepție în dragoste ori că ești supărat pentru probleme profesionale, uită măcar pentru câteva clipe. Ai nevoie de câteva momente cu tine, în care să te concentrezi asupra stării tale de bine. Totul este trecător și vor veni și vremuri mai bune. Privește flacăra lumânării, încearcă să vezi partea plină a paharului și să fii recunoscător pentru lucrurile frumoase din viața ta. Este un ritual simplu, dar care îți va aduce liniștea de care ai nevoie.

  1. Lumânările parfumate te încarcă cu energie pozitivă

Dacă în ultima perioadă nu mai reușești să te bucuri de nimic din ceea ce ai în jur, este momentul potrivit pentru un mic truc. Seara, în timp ce citești cartea preferată ori bei o cană de ceai ori un pahar de vin, aprinde o lumânare cu miros de citrice ori de santal. Te va ajuta să te detensionezi și va alunga gândurile depresive.

  1. Lumânările parfumate calmează durerile de cap

Lumânările cu aromă de mentă alungă migrenele care apar după o zi obositoare la locul de muncă ori după un moment mai stresant. Retrage-te într-un loc liniștit, aprinde o lumânare naturală și lasă-te învăluit în aroma ei. După 5-10 minute vei începe să te simți mai bine.

Lumânările cu miros de mentă mai ajută și la alungarea stresului, în controlul emoțiilor și la tratarea anxietății.

 

  1. Lumânările cu aromă de eucalipt au efect înviorător

Pe lângă efectul calmant asupra stărilor emoționale, lumânările naturale cu aromă de eucalipt te ajută și să respiri mai bine atunci când ești răcit ori dacă suferi de rinită. Mai mult de atât, cresc și puterea de concentrare și oferă o senzație de înviorare.

Este important să stingi lumânările parfumate înainte de a te întinde în pat pentru a nu risca să adormi cu ele aprinse.

Indiferent că păstrezi pentru tine lumânările parfumate ori că le oferi drept cadou unei persoane dragi, optează pentru produse de calitate, așa cum sunt cele cu ceară naturală de soia.

Preţuieşte în viaţă lucrurile mici, căci o lumânare va reuşi ceea ce soarele nu va putea niciodată: să lumineze când e întuneric. – Leonardo da Vinci

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *