De ce să cumperi lumânări parfumate din ceară de soia
19 aprilie 2021

4 arome de lumânări parfumate potrivite pentru dormitor

Terapia cu lumânări parfumate este recunoscută pentru efectele terapeutice pe care le are în lupta dusă împotriva stresului și a insomniei. O seară petrecută la lumina lumânărilor, în timp ce citești o carte, te uiți la film ori stai în compania iubitului, îți oferă un plus de relaxare și te ajută să te odihnești mai bine.

Dormitorul este locul în care te retragi după o zi plină, în care te relaxezi și îți încarci bateriile pentru provocările care te așteaptă mâine. De aceea este extrem de important ca atmosfera din această încăpere să fie una armonioasă, care să te echilibreze emoțional. În acest sens, contează mult modul în care ai amenajat spațiul: un decor minimalist, culori calmante, textile plăcute la atingere, confort termic, închiderea televizoarelor și a pc-urilor. Din acest mix care invită la odihnă nu trebuie să lipsească lumânările parfumate.

Îți împărtășim în continuare ce arome de lumânări sunt potrivite pentru dormitor, astfel încât să ai parte de un somn odihnitor.
De ce NU este indicat să ții în dormitor lumânări cu arome intense

Deși lumânările cu arome de mentă ori eucalipt au efecte benefice asupra stării de spirit, totuși nu este recomandat să le ții în dormitor, fiindcă au acțiune energizantă. Dacă ai probleme cu somnul, atunci nu ar trebui să le ții în încăperea în care dormi.

Și lumânările cu arome intense îți pot crea dificultăți atunci când încerci să te odihnești, mai ales dacă le ții în preajma patului. Ar trebui să le eviți în special pe cele realizate din substanțe care îți pot afecta sănătatea. În schimb, alege lumânări parfumate din ceară de soia în detrimentul celor din parafină cu arome sintetice. Acestea nu sunt toxice, au un timp de ardere mai lung, învăluie încăperea într-o aromă plăcută și naturală și produc mai puțin fum, astfel că nu trebuie să îți mai faci griji că se înnegresc textilele ori pereții.

1. Lumânări parfumate cu iasomie

Mirosul de iasomie alungă gândurile negre și îți induce starea de liniște de care ai nevoie pentru a dormi bine. Aprinde o astfel de lumânare seara, înainte de culcare cu 10-15 minute și vei reuși să te calmezi și să te odihnești corespunzător.

Descoperă gama completă de lumânări parfumate pe theglow.ro.

2. Lumânări parfumate cu lavandă
Încă o aromă recunoscută pentru efectele calmante este lavanda. Dacă suferi de anxietate și reușești cu greu să adormi în fiecare seară, încearcă terapia cu lumânări parfumate cu lavandă și vei reuși să restabilești echilibrul interior. A fost demonstrat că lavanda are acțiune benefică și în cazul depresiilor.
3. Lumânări parfumate cu vanilie

Dacă te simți neliniștit înainte de culcare și nu reușești să închizi ochii, aprinde o lumânare parfumată cu vanilie și citește câteva pagini din cartea preferată. Evită să aprinzi televizorul, telefonul ori laptopul fiindcă tehnologia nu este cea mai bună prietenă cu o noapte liniștită, fără întreruperi.

4. Lumânări parfumate cu aromă de santal

Alungă grijile care îți dau târcoale seara cu ajutorul unei lumânări parfumate cu miros de santal. După doar zece minute de terapie vei simți că mintea se eliberează de stres și corpul de tensiune. Concentrează-te pe lucrurile frumoase petrecute peste zi ori care se vor întâmpla în viitorul apropiat și vei reuși să dormi mult mai bine. Pentru a intensifica efectul terapiei cu lumânări, bea o cană de ceai cu efect calmant, așa cum este teiul ori mușețelul.
Atunci când simți că lumânarea își face efectul, este indicat să o stingi înainte de a te întinde în pat, altfel pot avea loc evenimente neplăcute peste noapte.

Alege una dintre aromele enumerate mai sus, aprinde lumânarea parfumată și bucură-te de efectele ei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *